Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Informatie Analist

Status:
Gesloten
Geplaatst op:
18 februari 2011 16:34
Opdracht ID:
4034
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Den Haag, Zuid-Holland

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een Informatie Analist.

Werkzaamheden:
Als Informatie-analist bent u verantwoordelijk voor:
-Achterhalen van gedetailleerde informatie over applicaties voor de dossiervorming.
-Schrijven van gedetailleerde en goed onderbouwde adviezen (business cases), passend binnen de beleidskaders en architectuur van Klant, met als doel reductie van de omvang van het applicatieportfolio.
-Deze adviezen moeten zijn onderbouwd op functioneel, technisch, financieel en organisatorisch vlak.

Belangrijkste taken zijn:
-Achterhalen en vastleggen van informatie benodigd voor dossieropbouw per applicatie (o.a. functionele beschrijving gerelateerd aan de werkprocessen, gebruik van de Applicaties, technische impact op de Infrastructuur, Datamigratieaspecten, Beheerkosten, Licentiekosten).
-Vanuit de principes van de architectuur vergelijken van de functionaliteit van diverse applicaties en daarover een reductieadvies schrijven.
-Houden van interviews met als doel informatie te achterhalen.
-Realiseert projectopdrachten volgens planning, budget en overeengekomen nazorg.

KENNIS & ERVARING
-Academisch werk- en denkniveau, op basis van een afgeronde IV- of bedrijfskundige opleiding aangevuld met opleidingen op het gebied van Informatica en/of Telematica.
-Ervaring met het werken in veranderende omgevingen is een pre.
-Bekend met het werken in grote complexe organisaties.
-Kennis van en ervaring met PRINCE2.
-Ervaring met Bureauonderzoek.
-Ervaring met het afnemen van interviews.
-Ervaring met het schrijven van adviezen, business cases.
-Ervaring met dossieropbouw.
-Ervaring met het maken van informatie- en gegevensmodellen.
-Actuele kennis van ICT en innovatieve ontwikkelingen
-Gedegen kennis van het opleidings- en trainingsveld binnen een beroepsorganisatie is van essentieel belang..
-Ervaring met het werken binnen een overheidsorganisatie is een pre.
-Heeft een brede kennis op het gebied van software en bestandsvormen
-Is in staat om onbekende terminologie en culturen snel eigen te maken.
-Minimaal 5 jaar ervaring in de ICT.

Persoonlijke eigenschappen:
-Analytisch vermogen, stelt gerichte vragen om een onbekende situatie of probleem helder te krijgen, weet uit een veelheid van gegevens snel de essentiële informatie af te leiden, verzamelt relevante gegevens, bepaalt of de verzamelde informatie volledig is dan wel voldoende voor het trekken van conclusies.
-Oordeelsvorming, zorgt voldoende geïnformeerd te zijn over diverse keuzemogelijkheden, baseert oordelen en keuzen op de feitelijke informatie die voorhanden is en weet prioriteit te geven aan de meest belangrijke zaken.
-Nauwkeurig, is in staat werk precies zoals gewenst te verrichten, kan precies en zorgvuldig omgaan met details.
-Communiceren, brengt complexe informatie, afkomstig uit verschillende bronnen, langs heldere lijnen samen tot een totaalbeeld en maakt complexe informatie voor de doelgroep concreet door aan te geven wat de gevolgen voor hen zijn. Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
-Heeft de discipline om minder plezierige taken af te werken volgens vaste routines en procedures en draagt bij aan een gezamenlijk resultaat, zet zich in om samen met anderen doelen te bereiken.
-Resultaatgerichtheid, maakt efficiënt gebruik van de beschikbare tijd en zorgt dat afgesproken resultaten gerealiseerd worden.
-Klantgerichte, ondernemende en professionele instelling.
-Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
-Is in staat om eigen werk te organiseren.
-Is flexibel, representatief, stressbestendig en een teamspeler.
-Is bereid regelmatig locaties te bezoeken en is in bezit van een Rijbewijs B.

Lees verder +
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Klik hier
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Klik hier
Stuur deze opdracht door:

Vergelijkbare opdrachten

Omschrijving Locatie Budget
Hulp bij Onderzoek (SPSS, Spoed)
Beste freelancers,    Ik heb hulp nodig bij het uitvoeren van analyses in SPSS. Ik weet over het algemeen wel hoe het moet, maar ik vind het fijn als iemand mee kan kijken.    Ik heb onder andere hulp nodig met het exporteren/importeren van de resultaten van de vragenlijsten in SPSS (ik heb de vragenlijsten digitaal met een programma…
€ 10 tot € 50 p.u.
Businessplan Aanpassen (Scope, Boekingsplatform)
Beste freelancers,    Nadat het aantrekken van startkapitaal voor mijn nieuwe bedrijf in een eerder stadium niet gelukt is, wil ik nu een nieuwe poging doen op basis van een aangepaste business scope.    Het gaat om een beleving en boekingsplatform voor evenementen. Een online platform waar je alles kunt vinden voor je evenement.…
Rijswijk € 35 tot € 50 p.u.
Marktonderzoek en Financieel Plan voor Zorghuis
Beste freelancers,    Voor het starten van een zorghuis zijn wij op zoek naar iemand die ons kan helpen bij het maken van een marktonderzoek en financieel haalbaarheidsplan.    Een zorghuis is een woonhuis voor ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De bewoners worden verzorgd en krijgen een dagbesteding aangeboden.…
Zwijndrecht € 20 tot € 80 p.u.
Trainers voor het Geven van Nederlands (NT2) (Noord-Brabant)
Beste freelancers,    Voor meerdere trajecten NT2 voor anderstaligen (A0 tot en met B2) zoeken wij gekwalificeerde freelance NT2 trainers die beschikken over onderwijsbevoegdheid en aantoonbare ervaring in het geven van Nederlands op de werkvloer of productievloer in de omgeving Helmond, Eindhoven, Best en omgeving.    Wij…
Noord-Brabant € 30 tot € 40 p.u.
Ondernemingsplan en Financieel Plan (Business Case)
Goedemiddag freelancers,    Als zzp'er wil ik starten en heb mij door verschillende instanties laten informeren dat zij een volledig ondernemingsplan en financieel plan nodig hebben. Ik wil kleding verkopen maar niet in een fysieke winkel, hierbij heb ik een leen kapitaaltje nodig voor de inkoop.    Graag hoor ik uw reactie.
Amsterdam € 200 tot € 400
Bedrijfsdeskundige voor Advisering Vastgoedbedrijf
Beste freelancers,    Wij zijn op zoek naar een bedrijfs deskundige voor advisering over een bestaande en uit te breiden vastgoedonderneming.    Wij zoeken een deskundige die ons kan ondersteunen bij het opmaken van een businessplan en voor de nodige contracten kan zorgen. Daarnaast iemand die zowel financiële als juridische…
€ 5000 tot € 10000
Ondernemingsplan Schrijven (Zakelijke Hypotheek)
Beste freelancers,    Ik zoek iemand die een ondernemingsplan kan schrijven voor een zakelijk hypotheek aanvraag. Dit moet een voldoen aan de eisen van de bank.    Bedrijf heeft een bestaan van bijna 1 jaar. Liquide middelen en voorraad aanwezig. Privesituatie (inkomsten) kan in nader overleg besproken worden.    Bij interesse…
Tilburg € 500 tot € 1000