Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Vraag Ronald een offerte
of
Stuur Ronald een bericht


Ronald

Ronald

Zelfstandig Illustrator

|
Locatie: Utrecht
|
Actief sinds: 22-06-2015
|
Uurtarief: € 40
|
Profiel bekeken: 1797 keer
|
Op de middelbare school propte mijn brugklasmentor me wat lege vellen papier onder mijn neus toen ik tijdens aardrijkskundeles met een klasgenootje zat te praten: “Hier, ga jij maar even tekenen.” De goede man begreep me.

Hoewel dit klinkt als een cliché, teken ik eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren. En als ik niet tekende las ik vaak Amerikaanse comics, met daarin prachtig en dynamisch tekenwerk van mensen als Todd McFarlane en Greg Capullo (Spider-man, Spawn), beiden nog altijd twee van mijn voorbeelden. Daarnaast raakte ik beïnvloed door de cartooneske stijlen van o.a. Jeff Smith (Bone) en Bill Watterson (Calvin & Hobbes), die met hun relatief eenvoudige stijlen ongelooflijk veel sfeer konden overbrengen. Mede door het werk van deze mensen is illustreren mij altijd blijven boeien.

Net als mijn voorbeelden werk ik vooral met ambachtelijke penseel-en-inkt technieken die gericht zijn op reproductie, in zowel gedetailleerde comicstijl als in een rustiger cartoonstijl. Ik teken in principe alles voor iedereen: van cartoonesk en vrolijk tot gedetailleerd en duister, van geboortekaartjes tot albumhoezen, in kleur en zwart-wit, voor zowel particulieren als organisaties

Ik werk effectief en weet vaak al snel de juiste toon te treffen, wat opdrachtgevers tijd, geld en ongemak scheelt. Ik denk graag mee over een passend eindresultaat maar druk mijn ideeën niet door. Mijn illustraties in opdracht zijn tenslotte het middel tot een doel: als de opdrachtgever tevreden is, ben ik dat ook.

Vraag Ronald direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden

Andere freelancers in hetzelfde vakgebied:

Ewoud Wiebe Marco Marcel Desirée Gerwin Dayenne Teresa Maria Francesca Sjoerd Wesley Dennis Chantal Gerritjan