Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
Wim

Wim van Wijk

journalist, redacteur, vertaler Engels

|
Locatie: Dordrecht
|
Actief sinds: 13-01-2015
|
Uurtarief: € 40
|
Profiel bekeken: 2425 keer

Andere freelancers in hetzelfde vakgebied:

Henk-Jan Liselore Claudia Coen Koert Daan Patricia Roy Bas Anahi Mirna Marek Christiaan Charlyne Mirjam

Profiel

Talloos zijn de mensen die ik heb geïnterviewd voor artikelen in kranten, tijdschriften en boeken.
Ook de onderwerpen waarover ik nu al ruim 30 jaar schrijf, zijn talrijk. Over deze verhalen kreeg en krijg ik vaak van zowel geïnterviewden als opdrachtgevers te horen dat zij in gewoon en begrijpelijk Nederlands zijn geschreven.
In de loop van de jaren is mij - misschien om die reden - meer en meer gevraagd om als redacteur teksten van anderen na te kijken.
Het feit dat mijn vrouw van Engelse afkomst is, heeft ertoe bijgedragen dat ik een opleiding tot vertaler heb gevolgd.

Portfolio

portfolio 1.docx

Referenties

Datum:
06-10-2015
Van:
Jan Wind
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Wim van Wijk vertaalde het Nederlandstalig reisverslag (totaal 12 A4-pagina's) uit mijn fotoboek over Afrika voortvarend en prima in het Engels. Hij hield ruggespraak, communiceerde soepel en was eerder klaar dan afgesproken. En dat tegen een redelijke prijs. Mocht ik nog weer eens zoiets hebben dan denk ik vast aan hem.
Datum:
09-06-2015
Van:
Sophie Bloem
Waardering:
referentiesterren
Kwaliteit:
referentiesterren
Deadline:
referentiesterren
Communicatie:
referentiesterren
Flexibiliteit:
referentiesterren
Ik was op zoek naar iemand die echt verstand van taal had, zodat mijn werk foutloos zou zijn. Het probleem is echter dat er tegenwoordig zoveel correctors zijn die eigenlijk maar wat doen. Heus, deze schrijven allemaal heel leuk en ook nog eens leesbaar, maar ik wilde mijn werk volgens de regels. Na wat ongelukkige ervaringen met andere correctors kwam ik Wim tegen. In mijn ogen een verademing. Deze man weet echt van de hoed en de rand, en heeft ook nog eens een goede schrijfstijl. We hebben heel wat afgekletst over taal. Ik heb nu niet alleen een prima geschreven boek, maar ook nog eens een hoop geleerd. De communicatie was zeer vlot. Als ik kleine stukjes tussendoor wilde laten nakijken, deed hij dat haast direct. Ook leverde hij de stukken erg snel in. Over de prijs was ik helemaal te spreken. Zijn prijs-kwaliteit verhouding is echt top. In het vervolg weet ik waar ik wezen moet. Deze corrector is echt aan te bevelen!

Uitgevoerde opdrachten

Nederlandstalig Reisverslag Vertalen naar het Engels
Beste freelancers,    Een fotoboek met een Nederlandstalig reisverslag van 9200 woorden over Zambia-Namibië wil ik op korte termijn graag vertaald hebben in het Engels.    De tekst verwijst soms naar foto's . Het fotoboek is digitaal in te zien, het fysieke boek ook. De Nederlandse tekst kan als aaneengesloten Word-bestand…
Hoogezand 16-09-2015
Ervaren Corrector voor Boek Gezocht
Beste freelancers,    Ik ben opzoek naar een goede corrector, die echt verstand heeft van de Nederlandse taal en dan vooral grammatica. Ik heb namelijk een boek geschreven over ontgiften. Nu is mijn werk reeds geheel gecheckt op spelfouten en ook echte grammaticale fouten zijn eruit gehaald. Twee correctors hebben zich namelijk reeds over…
Leiden 01-04-2015

Vraag Wim direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden