Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Contactgegevens:

Bedrijfsnaam

veentekst

Adresgegevens

Baljuwstraat 25c
4204AV Gorinchem

Telefoon / mobiel

Toon telefoonnummer

Profiel

Mijn levensloop, lijst met vertalingen en publicaties en de aanbevelingen van vier opdrachtgevers staan in mijn LinkedIn-profiel. Mijn functies als docent, journalist en vertaler vullen elkaar overigens aan: een journalist moet kunnen uitleggen - en dat kan lastig zijn want je ziet je lezers niet. Voor een vertaler is het vereist dat hij een goede schrijfstijl heeft waar de brontaal niet doorheen klinkt. De overgang tussen schrijven en vertalen is ook om een andere reden geleidelijk: een vertaler ziet soms onnauwkeurigheden of fouten die hij er in overleg met de uitgever en de auteur uit moet trachten te halen. In mijn vertaling van het boek 'Volcanons' van Barbara en Robert Decker fungeerde ik zelfs als mede-auteur, doordat ik voor het hoofdstuk over de ontploffing van de Krakatau (1883) verslagen van Nederlandse ooggetuigen aanhaalde en er een hoofdstuk over vulkanen in Europa aan toevoegde. In de catalogus van onder andere de Universiteit Utrecht sta ik daarom als co-auteur vermeld.
Iemand met lagere school moet mijn teksten kunnen begrijpen en een hoger opgeleide moet het interessant vinden. In mijn portfolio een recent artikel van mijn hand in het Technisch Weekblad 2017 - 39 'Circulaire economie. De stad als grondstoffenmijn' .
Aan het einde van het jaar verschijnt verder een boek over de geschiedenis van de stad Gorinchem bij uitgeverij Matrijs in Utrecht in opdracht van een stichting alhier. Het inleidende hoofdstuk is van mijn hand en gaat over de geologie en het landschap onder en rondom Gorinchem en over de invloed daarvan op de volksgezondheid via het drinkwater in de vorm van de choleraepidemie in de 19e eeuw.

Portfolio

LinkedIn aanbevelingen

Aanbevelingen Ontvangen (3) Gegeven (3) Annelies Koster Annelies Koster Head of Gelders Archeologisch Centrum G.M. Kam 9 november 2011, Annelies was een klant van Robert Th. High Tech Romeinen at Museum Het Valkhof Robert van der Veen heeft in 2010-2011 voor Museum Het Valkhof zeer snel en correct de vertaling verzorgd van het Duitstalige boek van Brigitte Cech, "Technik in der Antike" naar het Nederlands onder de titel "High Tech Romeinen, techniek in de oudheid". Het boek is verschenen bij de gelijknamige tentoonstelling in Museum Het Valkhof. Bij het vertalen kwam zijn kennis van de techniek, vooral die van de oudheid, zeer goed van pas. De samenwerking tussen vertaler en redacteur (mij dus) verliep uitstekend. Annelies Koster, Hoofd collecties en educatie Museum Het Valkhof, Nijmegen Ben Herbergs Ben Herbergs Independent Writing Professional 28 oktober 2011, Ben was een klant van Robert Th. Aan Robert bewaar ik vooral aangename herinneringen uit de jaren dat hij voor mij als op

Vraag Robert direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden