Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Contactgegevens:

Adresgegevens

Duinmeer 100
3994 HC Houten

Telefoon / mobiel

Toon telefoonnummer

Profiel

In 'Tekstpalet.nl' combineer ik mijn twee passies: de gezondheidszorg en schrijven. Als verpleegkundige, coördinator Palliatieve Terminale Zorg en praktijk-ondersteuner huisarts-ggz heb ik veel ervaring opgedaan in de somatische en geestelijke gezondheidszorg.

Daarnaast schreef ik voorlichtingsmateriaal voor de gezondheidszorg, ontwikkelde ik websites en apps, en schreef ik aantal boeken. Als praktijkondersteuner huisarts-ggz (POH-GGZ) deed ik ervaring op met kortdurende interventies en werd ik enthousiast over de innovatieve mogelijkheden die e-health biedt. Vanwege bestuurlijke activiteiten schreef ik beleidsteksten en jaarverslagen. Op dit moment schrijf ik levensboeken, onder andere met mensen met dementie, en geef ik taalondersteuning aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Jip-en-janneke-taal
Moeilijke informatie in prettig leesbare tekst omzetten, noemen we wel: schrijven in 'jip-en-janneke-taal'. Juist voor cliënten in de zorgsector is dit een goede tekstvorm. De zorgvrager begrijpt snel de inhoud van een folder of brochure omdat de tekst begrijpelijk is, zonder simpel of kinderachtig te worden. Jip-en-janneketaal is geschikt voor een brede doelgroep. Toegankelijke tekst terwijl de inhoudelijke waarde intact blijft.

Chronische ziekte
Door een chronische ziekte moet ik een stapje terug doen en start ik 'Tekstpalet.nl: teksten voor de zorgsector'. Zo kan ik mijn twee passies blijven combineren. Met als toegevoegde waarde, mijn ervaring als zorgverlener en als zorgvrager.

Portfolio

Ruimte voor geloof in de spreekkamer

Artikel als reactie op enquête onder huisartsen over de ruimte voor een patiënt om over zijn of haar geloof te spreken in een consult met de huisarts. Voor huisartsentijdschrift 'In Dienst Der Genezing'.

Vraag Marike direct om een offerte

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Vul hieronder uw contactgegevens in.

Geheel gratis!
Snel een gemotiveerde freelancer.
Door op "Plaats de aanvraag" te klikken gaat u akkoord met de algemene voorwaarden