Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten

Status:
Gesloten
Geplaatst op:
27 december 2010 14:49
Opdracht ID:
3285
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Delft, Zuid-Holland

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken naar een Senior Projectleider/Projectmanager Functieherstel DVM-keten.

Inzet: 32 uur per week.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de afdeling ICT projectmanagement (IPM).

De afdeling IPM maakt deel uit van de IT-dienstverlenende functie. De IT-dienstverlenende functie is belast met het verlenen van IT-diensten op een projectmatig, bedrijfseconomisch en technisch verantwoorde wijze.

De afdeling IPM bestaat uit een aantal clusters ieder met z’n eigen aandachtsgebied. Binnen het Cluster aanleg worden het project “NDW-gereed” uitgevoerd.

Dit project heeft als doel om de klant gereed te maken om als volwaardige partner op te kunnen treden in het samenwerkingsverband van ‘Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW)’. De NDW partners zijn wegbeheerders op Rijks-, provinciaal en gemeentelijk niveau die gezamenlijk optrekken om een gemeenschappelijke databank voor real-time en landelijk dekkend verkeersgegevens op te zetten. De klant treedt in dit samenwerkingsverband op als een zogenaamde interne dataprovider en ook als afnemer. Dit houdt in dat de klant haar verkeersgegevens uitwisselt met overige partner via het centrale NDW systeem (CNS).

Werkzaamheden:
De projectleider “Functieherstel DVM-keten” werkt intensief samen met het projectteam om de beschikbaarheid en kwaliteit van de verkeersgegevens te verbetering. Het doel is om het functioneren van de DVM (Dynamisch VerkeersManagement)-keten te optimaliseren.

De Projectleider stuurt het project in operationele zin aan. Hij stuurt – indien van toepassing – projectmedewerkers aan. De Projectleider is het aanspreekpunt voor de projectuitvoering richting gebruikersorganisatie en opdrachtgever.

De projectleider zal actief betrokken zijn bij de volgende activiteiten:
- vaststellen van korte en lange termijn strategie om het functioneren van de DVM keten te optimaliseren;
- pro-actief toetsen van het functieverlies in de DVM keten als gevolg van ICT storingen en externe factoren (o.a. schades door aanleg projecten, wegwerkzaamheden en niet-DVM projecten);
- oorzaken van storingen in de DVM-keten bepalen en de prioriteit van de functieherstel vaststellen. Vervolgens de Servicedesk DVM ondersteunen bij het aanmelden van storingen en begeleiden van de herstelacties;
- monitoren van de voortgang van de herstelacties (van de aannemers), en, indien nodig, bijsturen van de herstelwerkzaamheden (via de Landelijke Servicedesk);
- uniformeren en stroomlijnen van de processen voor functieherstel van de DVM-keten na een storing.
- bijdragen tot de verbeteringvan de informatievoorziening voor het beheer van de DVM-keten;

De volgende taken zijn te specificeren:
- Afstemmen met stakeholders (o.a. storingsanalisten, verkeerskundigen, aannemers, en projectmanagers in de regio’s) om de storingen in de DVM systemen te detecteren en oplossen.
- Bepalen strategie, d.w.z. formuleren van uitgangspunten en criteria voor de implementatie en invoering van nieuwe informatievoorziening voor het efficiënt beheer en onderhoud van de DVM-keten. Alsmede het opstellen van een plan om in gecontroleerde stappen en met de gekozen strategie en aanpak de beschikbaarheid en kwaliteit van de VM-gegevens te verbeteren.
- Maken operationeel werkplan, in de zin dat werkzaamheden binnen het werkplan worden gedefinieerd en begroot. Alsmede het vaststellen van de relaties tussen de verschillende werkzaamheden en taken.
- Aansturen, coördineren, geven van aanwijzingen, richtlijnen e.d. opdat een activiteit, eventueel als onderdeel van een aantal activiteiten, projectfase of project, onderling goed afgestemd, optimaal en conform afspraken, eisen en normen wordt uitgevoerd.
- Toewijzen taken aan medewerkers of opdrachtnemers, d.w.z. selecteren van specifieke taken uit een takenpakket, plan e.d. en toewijzen aan deskundige medewerkers/opdrachtnemers.
- Aanbesteden opdracht, in de zin van afstemmen producten en diensten van een leverancier op de eigen behoeften, dit door het opstellen van een programma van eisen, randvoorwaarden, condities e.d.
- Organiseren van het testen, validatie en acceptatie van de opleveringen;
- Beheren financiële administratie, d.w.z. het opstellen van budgetten en financiële plannen en het bijhouden van de bestedingen. Alsmede het rapporteren over de financiële status en budgetten;
- Aansturen van één of meerdere taken in tijd en geld, en organiseren dat voor de uitvoering hiervan adequate resources beschikbaar zijn.
- Bepalen prioriteit in de zin dat noodzaak, wenselijkheid e.d. van het uitvoeren van activiteiten in het licht van vele soms tegenstrijdige aspecten. Oplossen van conflicten binnen het project.

Speelruimte:
De Projectleider “Functieherstel DVM-keten” legt verantwoording af aan de DID projectmanager van het project “NDW-gereed” en werkt nauw samen met de projectleiders en specialisten van DID, VCNL en DVS (Dienst Verkeer en Scheepvaart). Verder werkt de projectleider intensief samen met de NDW uitvoeringsorganisatie en de overige NDW partners.

De Projectleider heeft de volgende contacten:
- storingsanalisten bij de Landelijke Servicedesk DVM;
- ketenaannemers;
- projectleider kwaliteitsverbetering en SLA managers;
- projectmanagers voor DVM en niet-DVM projecten in de regio’s.
- applicatieontwikkelaars om richting en sturing te geven aan de realisatie en applicaties voor data analysen en overige informatievoorziening.

Kennis & vaardigheden:
Gevraagd wordt specifieke kennis en ervaring ten aanzien van het aansturen, het beheer en onderhoud van DVM-keten, de ontwikkeling van de bijbehorend onderhoudapplicaties, en begeleiden van werkzaamheden omtrent het leveren van VM-gegevens aan NDW.
Daarnaast is van belang een brede kennis te hebben van:
Lees verder +
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Stuur deze opdracht door:

Vergelijkbare opdrachten

Omschrijving Locatie Budget
Ontwikkelaars van Webapplicaties Gezocht
Beste freelancers,    Wij zijn voor diverse projecten op zoek naar ervaren freelance ontwikkelaars van webapplicaties. Mogelijke locatie: geheel Nederland (je werkt vanuit huis/eigen kantoor). Je gaat samenwerken met een dynamische, groeiende organisatie waar eigen initiatief en hard werken wordt beloond!    De werkzaamheden: …
Drachten € 25 tot € 40 p.u.
Workflow (Schermen) Bouwen in Rails
Beste freelancers,    We zijn op dit moment druk aan het bouwen aan ons handelsplatform. Dit platform wordt ontwikkeld op Ruby on Rails. De database (progresql) structuur staat, maar om onze deadlines richting de markt goed te kunnen halen (eind november) zijn we per direct op zoek naar freelance versterking die evt. wat schermen voor ons…
Eindhoven € 20 tot € 60 p.u.
Freelance Starter Gevraagd (Web Design)
Beste freelancers,    Ik ben een werkzoekende ICT-er (40-+er) en hebt gemerkt dat het erg lastig is om met weinig werkervaring (ik heb 2 jaar ervaring als web engineer) aan de slag te kunnen bij een werkgever, vandaar dat ik de mogelijk onderzoek of het haalbaar is om zelfstandig te gaan.    Dit kan ik niet alleen omdat het bouwen…
Amsterdam-Zuidoost € 20 tot € 80 p.u.
Senior Website Bouwer voor Online Community/Magazine
Beste freelancers,    Gezocht: Senior website bouwer voor online community/magazine!    Voor een nieuw op te zetten online community/magazine zoeken wij een hele ervaren Senior Web Developer die met ons kan meedenken voor het realiseren van onze plannen.    Het is niet noodzakelijk om op locatie te werken, wel zullen er…
Deventer € 1000 tot € 4000
Programmeur voor Communicatie Web-app
Beste freelancers,    Op zoek naar een programmeur die kan helpen met het ontwikkelen van een web-app.  Het betreft een web-app die healthcare-profs moet helpen met de communicatie naar de patient.    Concrete briefing is aanwezig.     Graag ontvang ik een offerte. Bij vragen neem contact met mij op!
Amstelveen € 20 tot € 50 p.u.
Freelance Excel/VBA Specialisten Gezocht
Beste freelancer,    Wegens ondercapaciteit zijn wij opzoek naar Excel/VBA programmeurs die zich aan willen sluiten bij ons team. Het betreft hier momenteel geen concrete opdracht. Het idee is om bij binnenkomende opdrachten de geschikte opdrachten door te sturen, waarbij we in overleg een offerte op kunnen maken. Er kan gewerkt worden vanuit…
Enschede € 20 tot € 50 p.u.
Webdesigner in Delft en Omgeving Gezocht
Beste freelancers,    Voor onze website zijn wij op zoek naar een freelance webdesigner. Het design moet aangepast worden. We willen een funky website hebben met het uiterlijk van een tech website.    Deze sites vinden wij gaaf:   www.q42.nl  c9.io  backspace.studio    Graag ontvang ik een…
Delft € 500 tot € 2000
  • Plaats gratis uw opdracht
  • Ontvang snel meerdere offertes
  • Helemaal gratis voor opdrachtgevers

Hoe werkt het?

1. Beschrijf uw aanvraag
Wij checken de aanvraag en plaatsen hem gratis online.
2. Vergelijk offertes
Vergelijk offertes van verschillende freelancers en overleg met de meest geschikte kandidaten.
3. Kies de beste kandidaat
Kies de beste kandidaat en ga aan de slag.
Werk veilig online via Hoofdkraan.nl.