Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Senior Projectleider Patiëntenportaal

Status:
Gesloten
Geplaatst op:
6 april 2010 19:35
Opdracht ID:
413
Betaalwijze:
Per uur
Budget:
€ 5 tot € 150 p.u.
Locatie:
Den Haag, Drenthe

Opdrachtomschrijving

Op basis van freelance detachering zoeken wij voor onze opdrachtgever
Achtergrond
Men werkt aan de invoering van het landelijk Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Via het landelijk EPD kunnen zorgaanbieders onderling medische gegevens uitwisselen.
In het kader van de uitwisseling van gegevens via het landelijk EPD hebben patiënten een aantal rechten, zoals het recht om bezwaar te maken en om inzage te vragen in de gegevens die over hen via het EPD uitgewisseld zijn en door wie dat is gedaan. Daarnaast hebben patiënten het recht inzage te vragen in wie hun BSN heeft opgevraagd.
Dit betekent dat de processen voor inzage en bezwaar, inclusief de afhandeling van vragen en klachten daarover, ingericht moeten worden bij het CIBG. Voor de ondersteuning van deze processen wordt het PatiëntenRechten Informatiesysteem Klantenloket EPD (PRIK) gerealiseerd.

Daarnaast wordt ook de online digitale toegang van de patiënt tot zijn eigen medische gegevens via een portaal onder verantwoordelijkheid van het programma Klantenloket EPD gerealiseerd. Om de burger de gelegenheid te geven om zijn patiëntenrechten in de volle breedte ook digitaal uit te kunnen oefenen, wordt daarom het Patiëntenportaal gerealiseerd.
Belangrijke aandachtspunten bij dit Patiëntenportaal zijn de noodzakelijke koppelingen met onder andere de AORTA-infrastructuur via het Landelijk Schakelpunt (LSP) en met de GBA-V, maar vooral ook de beveiliging, robuustheid, schaalbaarheid en de dynamische, politieke en publiek gevoelige omgeving waarin het portaal tot stand moet komen.

Het is van groot belang dat de inrichting van de integrale dienstverlening aan de patiënt en een goede inbedding daarvan in de organisatie van het CIBG op een zorgvuldige en beheerste manier worden bereikt. Daartoe is een programmaorganisatie ingericht (Programma Klantenloket EPD bij CIBG) die ressorteert onder de Directeur CIBG en waarin de daarvoor noodzakelijke activiteiten en projecten worden uitgevoerd.

Werkzaamheden
De projectleider Patiëntenportaal is verantwoordelijk voor het gehele traject van ontwerpen, realiseren, testen, accepteren en werkend (live) in productie brengen van Patiëntenportaal in een tweetal releases. Daartoe stelt hij een projectplan op, zet de afgesproken middelen in, bewaakt de voortgang en kwaliteit, stuurt de projectmedewerkers en (deel)projectleiders aan en rapporteert aan de programmaleiding over de voortgang.

Een flink deel van het benodigde team van experts is onder aansturing van een technisch projectleider reeds bezig met de ontwerpen, prototypes en realisatie voor release 1 van het Patiëntenportaal.
Gezien het grote publieke en politieke belang van het Patiëntenportaal, moge het duidelijk zijn, dat niet wordt gezocht naar “een goede projectleider”. Er wordt gezocht naar dè geschikte projectleider met een ruime en stevige ervaring in het onder zijn leiding succesvol realiseren en implementeren van internetportalen en daarbij horende iteratieve (agile) projectaanpak en veranderende omgeving.

Resultaatgebieden
- Het beheersmatig voorbereiden van het project/ de projectorganisatie;
- Het opstellen, uitvoeren en bijstellen van gedegen projectplan(nen);
- De dagelijkse leiding voeren over het project en het daarin opgenomen projectteam;
- Het aangeven welke expertises aanvullend benodigd zijn om het aanwezige projectteam te completeren, daarvoor de noodzakelijke profielen opstellen en de geschikte kandidaten selecteren;
- Het rapporteren over de voortgang in tijd, geld en middelen, risico’s en andere zaken aangaande het Portaaltraject aan de programmaleiding;
- Het zorgen voor beschikbare informatie en overdracht van informatie, kennis en kunde naar de staande organisatie;
- Het in overleg met de programmaleiding ondersteunen van werkgroepen met belangenverenigingen, het leiden en ondersteunen van afstemmingsessies met de opdrachtgevers en het bieden van ondersteuning tijdens pilots.
- Het CIBG gaat ervan uit dat gevraagde werkzaamheden niet altijd vergelijkbaar zullen zijn met de werkzaamheden genoemd in de functiebeschrijvingen die in de raamovereenkomst zijn opgenomen. Het (gemotiveerd en met mate) hanteren van tarieven die niet in deze mantels voorkomen wordt door het CIBG op voorhand niet als een probleem ervaren.

Functie eisen
- Aantoonbare ervaring met het leiden van soortgelijke Internetportaal-projecten in een politiek gestuurde/gevoelige omgeving.
- Aantoonbare ervaring met het leiden van een ontwerp- en realisatietraject van bekende (overheids)internetsites.
- Dient minimaal één keer succesvol en onder zijn/haar leiding een publiek en soortgelijk Internetportaal live te hebben gebracht.
- Het Patiëntenportaal wordt ontwikkeld met het CMS Tridion en .Net. Een ruime kennis en ervaring met dit product en deze omgevingen is een pré.
- Minimaal 8 jaar ervaring in projectmanagement in een complexe omgeving.
- Ruime ervaring met het ontwerpen en realiseren van portalen met een “agile” aanpak.
- Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag
Locatie: Den Haag
Startdatum: zsm
Duur: 31-07-2010
Optie op verlenging: Ja
Inzet: 40 uur per week
Tarief: Marktconform
Sluitingsdatum: 7 april 2010
Sluitingstijdstip: 12:00


Reacties dienen voorzien te zijn van een cv in word, korte motivatie en een tariefsindicatie. Aanbiedingen zonder deze gegevens zullen niet in behandeling worden genomen. Eveneens worden aanbiedingen die niet voldoende aansluiten aan het gevraagde terzijde gelegd.
Lees verder +
Ik ben freelancer en zoek een soortgelijke klus.
Ik heb een soortgelijke klus en zoek een freelancer.
Stuur deze opdracht door:

Reacties van freelancers:

marcel
Breda
Mijne Dames/Heren, Met grote interesse heb ik uw oproep gelezen. Ik heb een ruime ervaring in projecten die te maken hebben met electronische dossiers en centrale opslag en verwerking. Ik...

Vergelijkbare opdrachten

Omschrijving Locatie Budget
Project Manager Packaging Gezocht (Omgeving Amersfoort)
Beste freelancers,    In verband met de toename van projecten bij een groot merk, zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven Packaging Project Manager die het artwork team, tijdelijk, kan ondersteunen.    Wat zoeken we precies:  We zoeken iemand voor 2 werkdagen in de week voor een periode van 3 maanden tot 4 maanden…
Capelle aan den IJssel € 20 tot € 80 p.u.
Projectleider Lopende Opdrachten
Wij zoeken naar een Projectleider Lopende Opdrachten.    Functie-inhoud/inhoud van de opdracht:  Al deze projecten zijn lopende projecten in verschillende stadia. Allen dienen eind Q4 begin Q1 2011 gereed te zijn waarbij de afronding afhankelijk is van de infrastructuur die in deze en andere projecten opgeleverd moet worden. De projectleider…
Omgeving Alphen aan den Rijn € 0 tot € 0
Project Engineer Gezocht
Wij hebben momenteel een tijdelijk project beschikbaar voor de functie Project Engineer bij een Machinebouwer in de regio Eindhoven.    Projectomschrijving Project Engineer  Als Project Engineer ben je verantwoordelijk voor:  • Het voorbereiden, plannen en coördineren en begeleiden van orders/projecten, zodat deze volgens…
Eindhoven € 20 tot € 80 p.u.
Teamlead (2)
Wij zoeken naar 2 Teamleiders.    In the Oracle NL roll out project we are currently searching to fill two positions with Dutch speakers:    Finance Team Lead with in depth Project Accounting experience  • Strong communicator  • Understanding of all the Finance modules  • Specialist in PA  • Full time…
Haarlem € 5 tot € 150 p.u.
Senior Projectmanager
Wij zoeken naar een Senior Projectmanager.    Deze functie is voor 36 uur per week.    RECENTE KPN ERVARING IS VEREIST.    Het project is de implementatie van een nieuw plansysteem voor de monteurs organisatie. Impact groot op de processen, IT en de organisatie.  Realiseert omvangrijke of bedrijfskritische projecten…
Amersfoort € 5 tot € 150 p.u.
Senior Implementatie Coordinator
Wij zoeken een Senior Implementatie coordinator.    Omvang: maximaal 300 uur inclusief evt. verlenging      Omschrijving opdracht:  De opdracht is het opstellen en uitvoeren van een implementatieplan voor de implementatie van NL-Alert bij de 25 veiligheidsregio’s in Nederland.  Dit wordt gerealiseerd door: …
Den Haag € 5 tot € 150 p.u.
Trafficer voor Begeleiding Artworks Verpakkingen
Beste freelancers,    I.v.m. toename van projecten bij een groot merk, zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven Account Executive/Trafficer die het artwork team, tijdelijk, kan ondersteunen. We zoeken iemand voor 40 uur in de week voor een periode van 2 maanden tot 3 maanden in Utrecht. Het werk behelst het ondersteunen bij verpakkingsprojecten,…
Utrecht € 40 tot € 55 p.u.
  • Plaats gratis uw opdracht
  • Ontvang snel meerdere offertes
  • Helemaal gratis voor opdrachtgevers

Hoe werkt het?

1. Beschrijf uw aanvraag
Wij checken de aanvraag en plaatsen hem gratis online.
2. Vergelijk offertes
Vergelijk offertes van verschillende freelancers en overleg met de meest geschikte kandidaten.
3. Kies de beste kandidaat
Kies de beste kandidaat en ga aan de slag.
Werk veilig online via Hoofdkraan.nl.