Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.
of


Wat is het verschil?
Ronald

Ronald

Zelfstandig Illustrator

|
Locatie: Utrecht
|
Actief sinds: 22-06-2015
|
Uurtarief: € 40
|
Profiel bekeken: 1441 keer
|
Op de middelbare school propte mijn brugklasmentor me wat lege vellen papier onder mijn neus toen ik tijdens aardrijkskundeles met een klasgenootje zat te praten: “Hier, ga jij maar even tekenen.” De goede man begreep me.

Hoewel dit klinkt als een cliché, teken ik eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren. En als ik niet tekende las ik vaak Amerikaanse comics, met daarin prachtig en dynamisch tekenwerk van mensen als Todd McFarlane en Greg Capullo (Spider-man, Spawn), beiden nog altijd twee van mijn voorbeelden. Daarnaast raakte ik beïnvloed door de cartooneske stijlen van o.a. Jeff Smith (Bone) en Bill Watterson (Calvin & Hobbes), die met hun relatief eenvoudige stijlen ongelooflijk veel sfeer konden overbrengen. Mede door het werk van deze mensen is illustreren mij altijd blijven boeien.

Net als mijn voorbeelden werk ik vooral met ambachtelijke penseel-en-inkt technieken die gericht zijn op reproductie, in zowel gedetailleerde comicstijl als in een rustiger cartoonstijl. Ik teken in principe alles voor iedereen: van cartoonesk en vrolijk tot gedetailleerd en duister, van geboortekaartjes tot albumhoezen, in kleur en zwart-wit, voor zowel particulieren als organisaties

Ik werk effectief en weet vaak al snel de juiste toon te treffen, wat opdrachtgevers tijd, geld en ongemak scheelt. Ik denk graag mee over een passend eindresultaat maar druk mijn ideeën niet door. Mijn illustraties in opdracht zijn tenslotte het middel tot een doel: als de opdrachtgever tevreden is, ben ik dat ook.

Andere freelancers in hetzelfde vakgebied:

Wouter Barry Didi Marco Dwight Hellen Monique Joop Claudia Alice Lodewijk Susan Liselore Erik Robert