Sorry, u werkt met Internet Explorer 7 of ouder. Hoofdkraan.nl ondersteunt dit niet. Download gratis de nieuwste versie van Internet Explorer.

Freelancer Gezocht? Vind hier de perfecte freelancer!

 • Direct toegang tot 0 freelancers
 • Binnen 24 uur meerdere offertes
 • Geheel gratis en vrijblijvend
Overzichtelijk, professioneel, groot bestand freelancers, goede feedback via mail, bemiddeling gratis. Jessica, Bussum
Snel te regelen, je bereikt de doelgroep waaruit je iemand zoekt, goede website, ik heb snel de juiste persoon gevonden. DeskFIT, Rotterdam

De volgende bedrijven werken met Hoofdkraan.nl

Hoofdkraan.nl in het nieuws

Maak kennis met enkele van onze zzp'ers

Paulo
Paulo
Apeldoorn
Uurtarief: €50

Een ingewikkeld onderwerp in simpele woorden uitgelegd?

Mijn Naam is Paulo Dekkers. Ik ben gespecialiseerd in 2D animatie en illustratie. Ik heb mijn eigen animatie studio waarmee ik voornamelijk uitleg animaties produceer. Daarnaast verhuur ik ook mijn diensten als illustrator en storyboard artiest. U kunt bij mij terecht voor stilstaande en bewegende 2D creaties. Of u nu iemand zoekt waaraan u de opdracht volledig uitbesteed, een invaller…
Merien
Merien
Gemert
Uurtarief: €60

Web, Wordpress, iOS en Android ontwikkeling & PSD naar HTML

Wij voeren tegen een scherp tarief de volgende werkzaamheden uit: - Web ontwikkeling voor een complete custom ontwikkeling van uw website of het verhelpen van problemen (MySQL / NoSQL) - Wordpress ontwikkeling en het verhelpen van problemen (specialiteit WooCommerce en affiliate feeds) - iOS ontwikkeling (gespecialiseerd in e-commerce) - Android ontwikkeling (gespecialiseerd in e-commerce) - PSD naar HTML omzetten -…
Herman
Herman
Rotterdam
Uurtarief: €49

2D & 3D visuals, 3D prints, vormgeving, internet

Creatieve oplossingen in Design en Visuals. Ik hou u op de hoogte van mijn vorderingen zodat u feedback kunt geven. Hierdoor lever ik precies hetgene u voor ogen heeft. Specialisaties: Product visuals, fotorealistische 3D illustraties voor professionals. Fotografie en beeldbewerking met Canon 7D, Photoshop, Lightroom, en fotorealistische 3D. 3D design en prototypen met de combinatie 3D modellen en 3D printen.…
Jan
Jan
Amsterdam
Uurtarief: €50

Freelance fotograaf en jurist

Portretfotografie - Reportages - Events - Particulier- en Bedrijfsfotografie. Ik fotografeer de mens zoals deze is, observeer en kies mijn moment, puur en zoveel mogelijk zichzelf. Fotografie op locatie of in mijn studio in hartje Amsterdam (Jordaan). Denk graag met u mee over de mogelijkheden. Beschik over ruime ervaring met het fotograferen van events, symposia, e.d.. Mijn beelden ontvangt u…
Timo
Timo
Bussum
Uurtarief: €25

U neemt alleen genoegen met het allerbeste? Mooi! Wij ook.

Wij zijn een jong maar zeer ervaren filmproductie bedrijf. Ons motto luidt: Alles wat we maken moet het beste zijn dat we ooit gemaakt hebben, anders staan we stil of gaan we achteruit. Mede door deze formule hebben we al meerdere internationale prijzen in de wacht mogen slepen voor muziekvideo’s, animaties en documentaires. U kunt bij ons terecht voor al…
Erik
Erik
Apeldoorn
Uurtarief: €30

Tekstschrijver, vertaler, redacteur

Als tekstschrijver ben ik zeer nauwkeurig in de taal en de opzet zoals u dat wenst. Ook kan ik uw teksten redigeren. Ervaren vertaler Engels/Nederlands en Nederlands/Engels (native speaker). Transcriberen dan wel vertalen van uw interviews. Andere talen als Noors en Pools behoren ook tot de mogelijkheden. Vraag gerust vrijblijvend naar een offerte voor uw opdracht. Creatief in online marketing…
Roos
Roos
Breda
Uurtarief: €25

Met een grote voorliefde voor mooie film en video producties werk ik samen met mijn partner in zowel Nederland als België. Beschikbaar voor losse camera en montage opdrachten maar ook voor volledige videoproducties van concept tot eind montage. - Korte films - Commercials - Music videos - After movies - Animatie - VR / 360 video - Bruiloften etc etc…
Donald
Donald
Den Haag
Uurtarief: €45

Animatie, Visualisatie en (Web)Design

Vormgeven gaat over visie en keuzes maken. Als ontwerper ga ik voor het combineren van technische en artistieke kwaliteiten; esthetiek en efficiëntie in één. Ik ben een vormgever met ervaring in het maken van 2D/3D Visualisaties, Animatie en Ontwerpen in de vorm van Websites, Maquettes en Prototypes.
Lonneke
Lonneke
Emmeloord
Uurtarief: €55

Design | Development | Wordpress Specialist

Wij zijn imagomakers. Een stel creatievelingen met een tomeloze spirit en een onuitputtende creativiteit. Niet alleen voor design, maar ook voor digitale oplossingen. Van concept en strategie tot aan front-end en back-end development. Alles om uw imago, uw naam, uw brand te versterken. Voor uw vak, klanten en doelgroep. Wij ervaren geen kleinigheden in ons werk, elke uiting is belangrijk…
Bas
Bas
Hilversum
Uurtarief: €100

>>> overtuigend ondernemingsplan <<<

Wilt u een krachtig en slim ondernemingsplan, laat u dan ondersteunen door Bas. Bas is bedrijfseconoom. Hij heeft de afgelopen twee jaar voor meer dan 350 (startende) ondernemers hun ondernemingsplan opgesteld. Hij doet er alles aan om uw bedrijfsidee te laten slagen. Want uw succes, is zijn succes! En dit alles tegen een vast tarief per ondernemingsplan. Om zijn kennis…

Freelancer gezocht?

Werken met freelancers kent vele voordelen. Zeker wanneer je bedrijf nog klein is, kan aannemen van personeel een grote stap zijn. Met een freelancer in dienst verklein je het risico en haal je extra expertise in huis. Naar welke freelancer bij jij op zoek? Zoek je een boekhouder, een webdesigner of misschien zoek je een freelance vertaler.

Op Hoofdkraan.nl vind je de profielen van veel freelancers met ieder hun eigen expertise. Waar wacht je nog op?

De voordelen van werken met een freelancer
Werken met freelancers kent twee grote voordelen. Je hebt wel de lusten, maar niet de lasten. Lopen de opdrachten even terug? Je kunt na het aflopen van de opdracht per direct afscheid nemen. Geen opzegtermijn. Geen verplichting tot een nieuwe opdracht.

Een ander voordeel is dat je geen loonbelasting, vakantiegeld of andere premies hoeft af te dragen. Dit doet een freelancer zelf. Wanneer de freelancer ziek is, of op vakantie gaat… Hij moet voor zichzelf zorgen.

De nadelen? Zijn die er?
Een freelancer moet ondernemer zijn. Niet alleen moet hij ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, ook de belastingdienst moet hem erkennen als ondernemer. Wanneer je dit niet goed controleert kun je in de problemen komen. In het ergste geval wordt je verplicht de freelancer in dienst te nemen. Omdat het allemaal niet zo ver hoeft te komen, hebben we hieronder de regels verder uitgewerkt.

De regels omtrent werken met freelancers
De belastingdienst stelt regels aan het werken met freelancers. Het is belangrijk deze te kennen. Je wilt immers niet dat de belastingdienst vindt dat je iemand in verkapte loondienst hebt. Dus waar moet je op letten?

 1. Vraag de freelancer naar zijn VAR-verklaring. VAR staat voor Verklaring Arbeidsrelatie en is een bewijs voor de Belastingdienst dat zij te maken hebben met een ondernemer. Een VAR-formulier vraagt de freelancer zelf jaarlijks aan bij de Belastingdienst.
 2. Heeft de freelancer minimaal 3 opdrachtgevers per jaar? Dit is voor de belastingdienst een eis om te voldoen aan officieel ondernemerschap.
 3. De freelancer mag ook iemand anders sturen. Zo niet? En wil jij dat hij zelf komt, dan kan dit door de belastingdienst worden gezien als 'verplichte persoonlijke arbeid' en daarmee verkapt dienstverband.
 4. Wanneer je werkt met freelancers heb je geen zeggenschap over het moment waarop hij werkt. Je kunt een deadline afspreken, maar of hij 's ochtends of 's avonds werkt is niet aan jou.
 5. Zit de freelancers bij jou op kantoor, dan ben je sinds 1 juli 2012 verplicht om hem/haar dezelfde bescherming tegen arbeidsrisico's te bieden als dat je vaste werknemers biedt.
 6. Wij adviseren om alles vast te leggen in een contract voordat de freelancer met de werkzaamheden begint. Dit contract bestaat uit:
 • Gegevens van beide partijen
 • Een omschrijving van de opdracht(en)
 • De termijn waarin deze opdracht(en) worden verricht
 • De vergoeding
 • Ontbindende voorwaarden

Hoeveel betaal je een freelancer?
Jaarlijks doen wij bij hoofdkraan.nl een onderzoek naar de gemiddelde tarieven die voor freelancers betaald worden. Het gehele onderzoek is terug te lezen in het jaarlijkse tarieven onderzoek.

Een freelancer vraagt volgens dit onderzoek 42 euro per uur. Programmeurs en app bouwers hebben het hoogste uurtarief, bloggers en mensen die data invoeren vragen het mist. Ook de regio waarin de freelancer werkt is bepalend voor het uurtarief. In de Randstad liggen de prijzen iets hoger dan in bijvoorbeeld Drenthe, Friesland en Groningen.

Zijn er dan geen uitschieters? Uiteraard zijn er altijd ervaren freelancers die meer vragen, of startende freelancers met een lager tarief.

Een opdracht voor 'freelancer gezocht' plaatsen
Nu je op de hoogte bent van alle details omtrent werken met freelancers kunt je de opdracht plaatsen. Hulp nodig bij het plaatsen van een opdracht? Maak gebruik van het handige invulformulier op onze website. Een paar tips die u helpen om de perfecte opdracht te plaatsen:

 1. Schrijf een specifieke opdracht. Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de werkzaamheden zijn en welke profiel freelancer je zoekt.
 2. Lees alle reacties wanneer ze binnen komen. Je wilt immers niet de perfecte freelancers over het hoofd zien.
 3. Je hebt de mogelijkheid om het profiel van de freelancer te bekijken. Doe dit ook. Hoe meer info, hoe beter.